Medové rezy
Cesto:
150 g práškového cukru
2 vajcia
2 lyžice medu
1 lyžička sódy bikarbóny
50 g masla (palmarín!
400 g hladkej múky
čokoládová poleva
Krém:
500 ml mlieka
2 krémové prášky Zlatý klas
1 vanilkový cukor
250 g masla
180 g práškového cukru
Postup:
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a tuk dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Spracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 bochníky. Rozvaľkáme ich a po jednom upečieme na vymastenom a múkou poskypanom plechu (alebo papieri na pečenie, ktorý si pomastíme).
Z mlieka, Zlatých klasov a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a po lyžiciach pridávame krém. Naplníme podľa obrázka a necháme zaťažený do druhého dňa postáť. Potom polejeme čokoládovou polevou.
Ak chceme robiť na veľký plech, dávame 1 a 1/2 dávky cesta aj plnky.
EllArow
(Ellcreash, 5. 11. 2019 5:27)