Svieži mandarinkový zákusok
Zákusok je prevzatý z Torty od mamy - poslal Chlebík39
Je skutočne výborný, len som si ho trochu upravila podľa surovín čo som našla doma
Čo potrebujeme na cesto:
5 ks vajec
5 polievkových lyžíc práškového cukru
5 polievkových lyžíc polohrubej múky
1 čajová lyžička vanilkovej arómy
180 ml slnečnicového oleja
1Pl kukuričného škrobu
3PL kakaa
1ks PDP(prášok do pečiva)
štipka soli
Cesto: Najskor si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva, miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá, potom vmiešame sneh z bielkov ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 stupňov, potom zvýšime teplotu na 175 stupňov a pečieme 13-15 minút.
Čo potrebujeme na plnku:
500ml šľahačkovej smotany
4Pl Zeesan - príchuť Pomaranč
1 pochuťková smotana
250g mascarpone
1 vanilkový cukor
5PL práškového cukru
1 ks želatinový stužovač
1 konzerva mandarínkového kompótu
1 šlahačka v prášku Dr.Oetker
strúhaná čokoláda
Plnku si urobíme nasledovne: Mascarpone a pochuťkovú smotanu si vymiešame s vanilkou a práškovým cukrom. V druhej mise si vyšľaháme šľahačku so Zeesanom ( je to ochutený stúžovač kúpite ho v cukrárenských obchodíkoch) ja som použila pomarančový. Ak máte vyšľahanú šľahačku tak postupne do nej zašľahávate plnku s mascarpone. Mandarínky si scedíme a do šťavy, ktorá nám zostala z mandarínok zašlaháme želatinový stúžovač. Ten hneď zašlaháme do plnky. Na upečený plát som natrela časť plnky a poukladala mandarínky z kompótu, ktoré som si nakrájala na kúsky a natrela zvyšnú časť plnky. Vrch som potrela šlahačkou a posypala nastrúhanou čokoládou. Nechala som dve hodiny postať v chlade. Dobrú chuť!